Malzemeler:
1 Kereviz (orta boy)
1 Havuç
1 Sap Pırasa
2 Çorba kaşığı arpa şehriye
Tuz
Terbiye İçin:
1 Yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 silme çorba kaşığı un
yarım limon
Tencereye 1 litre suya koyup kaynattım
Bir orta boy kereviz ve 1 havuç rendeleyip ekledim
3-4 taze soğanın beyaz kısmı ince ince halka şekilde kestim ( normalde bir sap pırasa koyuyordum olmadığı için taze soğanı denedim )
2 çorba kaşığı arpa şehriye s
10 dakika kadar piştikten sonra
terbiye malzemelerini sırasıyla bir kavanoza koydum iyice çalkalayıp çorbaya yavaş yavaş ekledim
ve tuzu koyup kerevizin yapraklarını robotta çekip ilave edip ocağın altını kapattım.
Servis yaparken üzerine sadece pul biber döktüm.. Tamamen yağsız ama lezzeli bir çorba oldu..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder