29 Mart 2012

Dizilerdeki Tehlike


Türkiye maalesef ‘midesi geniş’ insanların çoğaldığı aile kültürünü besliyor ve ihraç ediyor.
...
Aileler neden daha kolay parçalanıyor, çocuklar neden mutsuz, uyuşturucu neden yaygınlaşmış, şiddet neden artıyor soruları zihnimde karşılık bulmaya başladı.

Eskilerin “şöhret, servet, şehvet” şeklinde ifade ettiği üç cazibeli psikolojik tuzak diziler sayesinde sosyal virüs gibi yayılıyor. Bu dizilerin Ortadoğu ve Balkanlarda da talep görmesi sosyal hastalıkların geleceği konusunda toplum bilimcileri ve ruh bilimcileri düşündürüyor.

İnsanın kalıcı belleğine işittikleri, yaptıkları, söyledikleri değil hissettikleri yazılıyor ve bu unutulmuyor. Bu nedenle hayat yolunda ilerlerken his dünyamızı nasıl yönettiğimiz bizi biz yapan ölçüdür.
Sıradan insanlar gücünü kollarından alırlar, ortalama insanlar akıllarından alırlar, yüksek insanlar ise kalplerinden alırlar. O halde sevgi piramidimizin en tepesinde ne varsa biz ‘O’yuz.
Duygusal yatırımımızı neye yaptığımız, bizi ve hayatımızı dolayısıyla çocuklarımızın hayatının tamamını etkileyecek öneme sahiptir.
...
Eğer insan akıllı ise yaptığı işin sonunu düşünür.
Kişisel ve aile kültürümüzü etkileyen sevgi ve değerlilik hiyerarşimizi bozan bu dizilere rağbet etmemek birey olarak görevimiz. Fakat bu dizilerin alternatifi diziler yapmak da yöneticilerimizin, sanatçılarımızın sorumluluğudur.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

böyle bir sorunumuz var evet.ama önemli olan bizlerin izleyici olarak ne yaptığı.sorun var deyip izlemeye ve izletmeye devam ediyoruz..çocuklarımız da evde bunları izlediğimizi görüyorlar..onlara bunların kötü olduğunu nasıl anlatacağız?anlatamayız..sorun dizileri yapanlarda değil..sorun dizileri izleyen bizlerde.üstelik nasıl biz bu hastalıkları başka milletlerden kaptıysak,şimdi hastalığı başka milletlere de ihraç etmeye başladık..vebal katlanarak artmakta..

not:yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kapatırsanız ,daha kolaylık olur yorum yapanlar için..teşekkür ederiz..

Unknown dedi ki...

Evet haklısınız Zehra kardeşim izlemememiz ve evlatlarımıza örnek olmamız hatta tv eve hiç sokmamamız gerekiyor … ve bilinçli eğitmemiz …. isteyince de rabbim veriyor elhamdülillah …
Sevgilerimle … Allaha emanet olun