2 Kasım 2012

Ahlak var mıdır?

Untitled
Emperyalizme, kapitalizme, modernizme karşı mücadele etmeyen, inkılap bilinci taşımayan bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Dev şirketlere sahip, bankalarla haşır neşir, kodaman, lüks içinde yaşayan ve yoksulun hakkını gözetmeeyn enseli ve göbekli bir adam sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
İlimden, irfandan nasibini almamlı; ama üç kitap okuyunca alim oldum sanan, “Kafka’yı bilirim, Kiergaard’ı yuttum, Dostoyevski’yi hatmettim..” tavırlarıyla kibirli,ukala, kendini beğenmiş, edepsiz bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Hasılı velkelam..Değilmi ki mümin, derdi olan adamdır; peki ya derdi olmayan bir adam sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
 Efendimiz aleyhisselam, dünya müminin zindanı buyuruyor; peki ya bu zindanda, hayatından memnun olan bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Efendimiz aleyhisselam, dünyada bir ağacın altında soluklanıp gidecek bir garip yolcu gibi ol buyuruyor; peki ya dünyaya kazık çakmaya çalışan bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Mümin kanaat eden, “elindekiyle yetinen” adamdır; peki ya mal mülk peşinde, makam mevki peşinde, ev ve araba taksitleri için banka banka dolaşan bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Mümin istikamet sahibidir, peki ya sözünden dönüp duran, kararından cayıp duran bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?

 Hamza 
 Ömer Faruk Dönmez
 s.222

Hiç yorum yok: