20 Temmuz 2012

Telefonla Fazla Konuşanların Beyin Kontrolünden Geçmesi Gerekir

Telefonla Fazla Konuşanların Bir Sağlık Kuruluşunda Beyin Kontrolünden Geçmesi Gerekir

Yapılan araştırmalara göre 20 dakika boyunca cep telefonu ile kesintisiz konuşanların, bir sağlık kuruluşunda beyin kontrolünden geçmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Nitekim telefon ile konuşurken sınırı aştığınızda hep başınız ağrır..Unutmayın ki, konuşurken de telefonun patlama gibi bir tehlikesi vardır. Mutlaka kulaklık kullanın

Telsiz telefonlarda da benzer tehlikeler mevcut, ev telefonunuz telsizse değiştirin, kablolu alın.
Çamaşır ve bulaşık makineleri çalışırken yanında durmayın ( mesela bulaşık makinesini çalıştırıp yanındaki masada keyif çayı içmeyin veya masa keyfi yapmayın ), çünkü çok manyetik alan yayarlar. Özellikle çamaşır makinesinin, çamaşırları döndürme aşamasında hemen uzaklaşın..."

Kullanmadığınız Aletleri Fişten Çekin!

"Son olarak; kullanmadığınız aletleri fişten çekin" diyen Yılmaz, "Yapılan araştırmaya göre, "standby" da yani bekleme modunda kalan aletler, gene elektrik tüketiyorlar. Ve ABD`de bekleme modunda tüketilen elektriğe " vampir elektrik" deniliyor. Bu da gösteriyor ki elektronik aletler fişten çekilmediği, en azından güç düğmesinden kapanmadığı sürece bizim için tehlike yaymaya devam ediyor."

.....

Doç. Dr. Ayşegül Yılmaz

Tamamı

Hiç yorum yok: