5 Temmuz 2012

Manyetik Alan Uyarısı

En çok manyetik alanı saç kurutma makinesi ve ütünün yaydığını belirterek şu uyarılarda bulundu: "Bu aletleri kullanırken acele edin, işinizi çabuk bitirin.Yatak odalarında televizyon, bilgisayar ya da cep telefonu bulunması tahmin edemeyeceğiniz kadar zararlıdır. Havayı iyonize eden elektromanyetik alan yüzünden çoğu zaman bir koku ile algıladığımız ancak gözle göremediğimiz elektrik yüklü parçalar havada asılı kalırlar. 

Saatlerce havalandırsanız bile tam olarak ortamdan süpürülmezler, her nefes aldığınızda ciğerlerinize bu parçaları çekiyorsunuz demektir.

Sürekli Mause ve Klavye Kullanımı Elleri Deforme Eder
Yılmaz, "Elinizin hemen altındaki klavye ve Mouse ise her hareketinizde elektrik sinyalleri gönderir. Mutlaka kablolu mouse kullanınız. . Aynı şekilde uzun süreli klavye ve mouse kullanımı maalesef bilekleri ve eli deforme etmektedir. "RSI (RepetitiveStrainInjury)" denen sürekli aynı bedensel hareketlerin tekrarıyla oluşan eklem rahatsızlıkları ve "Carpal Tunnel Sendorumu (tekrar eden hareket sendromu )" ciddi sonuçları olan ve ameliyat gerektirebilen hasarlar verirler." dedi.  
.....

Doç. Dr. Ayşegül Yılmaz

Tamamı

Hiç yorum yok: