18 Temmuz 2012

Edep bu mudur ?

Düşündüm..

Saatlerce internetin başından kalkmayan, ıvır zıvır işlerle meşgul olan, sonra da sabah namazını kaçıran bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Caddede yürürken gözlerini haramdan sakınmayan, işyerindeki ya da okuldaki bayanlarla rahatça muhabbet eden bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Bilgisayarının ya da cep telefonunun modelini arsızca değiştirip duran, pantolonunun ya da kazağının markasıyla hava atan, “elindekiyle yetinme” ölçüsünü tamammen yitirmiş bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Ümmet-i Muhammedi düşünmekten başına ağrılar girmeyen, gözünden iki damla yaş akmayan; fakat sahipsiz sokak köpeklerine merhamet etmekte bir numara, şefkat abidesi(!) bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
İki satır siyer, iki satır fıkıh okumak yerine, ek işlerde, fazla mesailerde para pulpeşinde koşan bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?
Televizyonun karşısına kurulup derbi maçları izlerken çerez yiyen bir adam, sana dinden bahsediyorsa, onda ahlak var mıdır?


Hamza
Ömer Faruk Dönmez
s.221

Hiç yorum yok: