19 Şubat 2009

Zencefil Çayı / Ginger Tea / شاي الزنجبيل

Soğuk algınlığına yakalanmayalım diye bol bol zencefil çayı demliyorum. Geçenlerde ikram ettiğim arkadaşım, artık kahvaltıda zencefil çayı demlediğini söyledi.
Bir bardak çay için:
Zencefil çayı için bir su bardağı kaynar suyu porselen demliğe dolduruyor sonra 4–5 dilim küçük küçük zencefilleri dilimliyorsun üstünü kapatıp 10 dakika demlenmesini bekleyip balla tatlandırıp içiyorsun. Tadı çok güzel Limon kokusunu anımsatıyor.



Zencefilin Vücuda Alınma Yöntemleri
1- Zencefil çaylarla birlikte alınabilir özellikle yaş zencefil dilimlenerek fincan içerisine konmuş çayda bekletilir.
2- Toz halindeki zencefil bal ile özenerek alınabilir.
3- Ayrıca çay, bal, zencefil karışımı da oldukça etkili bir tiryaktır.
4- Bunlardan farklı olarak zencefil "toz olarak" 1 gramlık dozlarla doğrudan alınabilir(özellikle hamilelerde)
5- Zencefilin diğer bir alınma yöntemi de zencefilli yemek, pasta ve tatlılarla olmaktadır.
Alıntı

3 yorum:

Unknown dedi ki...

mükemmel bir site olmuş

Unknown dedi ki...

mükemmel bir site olmuş teşekkürler

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim