Burada kakuleyi kahvede kullanıyorlar, alışık olmadığımız bir tadı olduğu için önce kullanmak istemedim ama sonra alışkanlık yaptı.
Özellikle çayda çok kullanıyoruz demliğe 5-6 adet keserek veya ezip ( kokusu çaya daha çabuk geçiyor) atıyorum.
Kakule Ayıklayan Kadınlar Tıklayın
Kakule Çiçeği
Ender Saraç Kakulenin Faydalarını Anlattı
Kakule zencefilgiller ailesindendir. Geleneksel olarak Osmanlı mutfağında kullanıla gelmiştir. Ayrıca Güneydoğu bölgemizde de "mırra" denilen kahvenin içine katılır. Tedavi ve baharat amaçlı olarak kullanılır.
1 yorum:
Sevgili inci mercan. Bizim Somali'lerde içtiğim çayın kokusu değişik gelince içinde ne var diye sordum. Onlarda bana hel deyip bu tohumları getirdiler. Çok güzel bi kokusu var yauu.Ağızlarının tadını biliyorlar doğrusu. Ama alışkanlık olmamış evde bi torba hel kullanılmayı bekliyor.
Yorum Gönder