Kara Lahana Yemeği
Bugün evde lahanaya uygun ne varsa onlarla lahanayı pişirdim sadece fasulyeyi koymak istemedim..Öyle lezzetli oldu ki hemen tarifi yazıp arkadaşlarımla paylaşmak istedim ..
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 bağ karalahana
Bir kase ince kıyılmış kavurma
3–4 yemek kaşığı bulgur
3–4 yemek kaşığı irmik
4 diş sarımsak
Pul biber, tuz
Öncelikle soğanları yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara biber salçasını ve önceden yıkadığımız karalahanaları ince ince kıyıyor ve tencereye ilave ediyoruz.
Bulguru ve kavurmayı da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Kapağını kapatıp beş dakika ateşte bırakıyor sonra üzerlerini geçecek kadar kaynar su ilave ediyor kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişmeden yarım saat kala sarımsağı, irmiği, pul biber ve tuzu de ekliyoruz.
3 yorum:
Merhaba.Karalahana yemeginiz cok ilgimi cekti,icinde kavurma olmasi,gercekten ilginc.Benim annemden ogrendigim boyle degil..ilk defa sizde gordum.Denemek lazim
Size de Merhaba...Teşekkür ederim ...Sağlıcakla kalın
hmmmmmm ben de isterim kara lahana yemegiiiiiiii, elinize saglik olsada yesek simdi...
Yorum Gönder