Bir sitede gördüğüm tarifi biraz değiştirerek, birkaç kere denedikten sonra istediğim kıvamı tutturdum ( hafif sulu bir kıvam) nihayet çok güzel oldu.Ve kayda geçrdim.
Malzeme :
1 ½ lt süt
½ su bardağı pirinç
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
pirinci haşlamak için 2 su bardağı su
Pirinci 2 su bardağı su ile pişirin. Sütü ilave edin kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 5 dakika kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açın ve 1 yumurtanın sarısını çırpın içine katın sonra sütlacın süt kısmından 1-2 kaşık ilave edip ılıtarak karıştırıp tencereye ilave edin. Şekeri katın karıştırın.
1-2 dakika kısık ateş de pişirdikten sonra ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın.
Fırınınızın sıcaklığını (180 derecede) üst kısımdan vermesi için ayarlayarak fırında üzerlerini pembeleştirin.
Fırınınızın sıcaklığını (180 derecede) üst kısımdan vermesi için ayarlayarak fırında üzerlerini pembeleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder