24 Haziran 2012

Fırında Sütlaç

Bir sitede gördüğüm tarifi biraz değiştirerek, birkaç kere denedikten sonra istediğim kıvamı tutturdum ( hafif sulu bir kıvam) nihayet çok güzel oldu.Ve kayda geçrdim.


Malzeme :

1 ½  lt süt
½  su bardağı pirinç
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
pirinci haşlamak için 2 su bardağı su

Pirinci 2 su bardağı su ile pişirin. Sütü ilave edin kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 5 dakika kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açın ve 1 yumurtanın sarısını çırpın içine katın sonra sütlacın süt kısmından 1-2 kaşık ilave edip ılıtarak karıştırıp tencereye ilave edin. Şekeri katın karıştırın.
1-2 dakika kısık ateş de pişirdikten sonra ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Fırında Sütlaç
Fırınınızın sıcaklığını (180 derecede) üst kısımdan vermesi için ayarlayarak fırında üzerlerini pembeleştirin.


Hiç yorum yok: