15 Mayıs 2012

Çikolatalı Pasta


Çikolatalı Pasta   ( 35-40 kişilik )

Kakaolu  Pandispanya

7 Yumurta
7 Türk kahve fincanı şeker
7    “      “            “      un
1    “      “            “      süt
1 ½ “     “            “      kakao
1 Kabartma tozu

Sade Pandispanya
 
3 Yumurta
3 Türk kahve fincanı şeker
4    “      “            “      un
1    “      “            “      süt
1 Kabartma tozu

Kreması

8 Su bardağı Süt
2 Su bardağı Su
8 Çorba kaşığı un
8     “         “     nişasta
2 kahve fincanı kakao (70gr)
3     “          “     şeker

Bu malzemelerle  muhallebi elde edeceksiniz, ılınınca çikolatayı kırıp içine ilave edip karıştırınız. Sonra

5 poşet kremşanti ile 2 Su bardağı Süt çırpacaksınız soğuyan muhallebiyle karıştıracaksınız eğer koyu kıvamda olursa süt ilave edersiniz.


Kekleri ıslatmak için 2 ½  su bardağı kadar süt kullandım.

Pastanın içine 1-2 paket fındıklı çikolatayı mutfak tahtasında kesip ekledim, üzerine de 1 paketle süsledim.
                                                                                 Böyle dilimlerseniz Rahat 40 dilim elde edersiniz.
Tepsinin ebatı 36cm x 36cm.




Hiç yorum yok: