Çikolatalı Pasta ( 35-40 kişilik )
Kakaolu Pandispanya
7 Yumurta
7 Türk kahve fincanı şeker
7 “ “ “ un
1 “ “ “ süt
1 ½ “ “ “ kakao
1 Kabartma tozu
Sade Pandispanya
3 Yumurta
3 Türk kahve fincanı şeker
4 “ “ “ un
1 “ “ “ süt
1 Kabartma tozu
Kreması
8 Su bardağı Süt
2 Su bardağı Su
8 Çorba kaşığı un
8 “ “ nişasta
2 kahve fincanı kakao (70gr)
3 “ “ şeker
Bu malzemelerle muhallebi elde edeceksiniz, ılınınca çikolatayı kırıp içine ilave edip karıştırınız. Sonra
5 poşet kremşanti ile 2 Su bardağı Süt çırpacaksınız soğuyan muhallebiyle karıştıracaksınız eğer koyu kıvamda olursa süt ilave edersiniz.
Kekleri ıslatmak için 2 ½ su bardağı kadar süt kullandım.
Pastanın içine 1-2 paket fındıklı çikolatayı mutfak tahtasında kesip ekledim, üzerine de 1 paketle süsledim.
Böyle dilimlerseniz Rahat 40 dilim elde edersiniz.
Tepsinin ebatı 36cm x 36cm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder