20 Nisan 2013

Kadınlar Çalıştığı İçin Sinirli Bir Toplum Olduk


Kadınların çalışması erkeklerin istihdam alanını daraltıyor. Bu da çok sinirli bir toplumun meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Fakat kadına ihtiyaç duyulan meslekler bu düşüncemin dışındadır.

Ne gibi bir mahzuru olabilir çalışmasının?

İşe başlayan bir kadın psikolojik olarak başka bir kadın haline geliyor. Kesinlikle evde tanığınız o insan olmuyor, başka bir insan olup çıkıyor. Sanki evin erkeği kadın, evin kadını da erkek haline geliyor. Yani ortada rollerin değişimi söz konusu. Bu da, evliliğe girilirken saptanan hedeflerin yoldan sapması demektir. Kadının çalışmaya başlamasıyla talepleri ve istekleri de değişiyor. Halbuki erkekler, fıtratları gereği her türlü özgürlük talebini kabul etmeyecektir, bu mümkün değil. Ve bu sürecin sonu, bırakın boşanmayı, cinayetlere kadar varabiliyor. Son olarak şunu da söylemek istiyorum: Kadınına çalışma müsaadesi vermeyen erkek de, kadınına karşı olan sorumluluklarını, güler yüzle ve esirgemeden yerine getirmekte çok hassas davranmalıdır.

Zafer Coşar  (Psikolog)

Kaynak

18 Nisan 2013

OD

İnsanlar ömürlerini satıp, dünyanın geçici emellerini ve mallarını alıyorlar, sonra da onlara dört elle sarılıyorlardı. Üstelik öyle de sıkı tutuyorlardı ki !.. Sandıklar ve hazinelere koyuyorlar, mevkiler ve makamlarla süslüyorlardı. Kimisi zenginliğe, kimisi şöhrete, kimisi güzelliğine yapışmışlardı. 
Eşiğinize geldiğimde ömrümün varı zenginliğimi de, güzelliğimi de Allah elimden almıştı. Sitare olmayan alem, olmasa da olurdu sanki. O’na sitem mi etmeliydim, düşmanlık mı, bilemedim. Sonunda Sitare’mi alana bende canımı satmayı uygun buldum ve gönlümü yalnızca O’na adadım; Sitare’mi güneşe kattım, mecazdan ve hayalde geçip O’nun aşk oduna, hakiki aşkın oduna yöneldim. ”

OD / Dr. İskender Pala

16 Nisan 2013

Kefirin Mayalanma Süresi



Kefiri buzdolabından çıkardığım sütle hemen mayalıyorum paket süt değil de sütçümden aldığım sütle yapıyorum, tercihe göre 24 saat veya biraz daha fazla bekletilebilir. Yandaki fotoğraftaki kefir 24 saatte mayalandı, süreniz uzadıkça daha yoğun kıvamlı ve ekşi olacaktır.

Bir litrelik kavanoza hemen hemen yarım litre süt 2 çorba kaşığı kadar da kefir mayası kullandım.



Kefir yapmaya geçen sene başlamıştım hala devam ediyorum elhamdülillah kefir mayasına hiç bir şey olmadı , hatta mayaladıkça kefirim çoğaldı şimdiye kadar beş tanıdığıma verebildim.





 

13 Nisan 2013

İnci

''O ikisinden inci ve mercan çıkar ,o halde rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz ''

[Rahman - 23/24]

11 Nisan 2013

İnsanların Davranış Analizi



1.Eğer bir insan çok fazla gülüyorsa,hatta saçma sapan şeylere gülüyorsa;o insan içten içe büyük yalnızlık çekiyordur.
2.Eğer bir insan çok fazla uyuyor ise;büyük ihtimalle üzgündür,hüzünlüdür.

3.Eğer bir insan az konuşuyorsa,konuştuğunda ise hızlı konuşuyorsa;o sır saklayacak biridir ve ona güvenebilirsiniz.

4.Bir insan ağlayamıyorsa;o çok zayıf bir kişiliğe sahiptir.
5.Eğer bir kişi anormal bir biçimde yemek yiyorsa;büyük ihtimalle çok gergin ve stresli bir haldedir.

6.Eğer bir kişi ufak şeyler için bile ağlıyorsa;ya çok yumuşak kalplidir ya da masum olmasına rağmen suçlanıyordur.
7.Eğer bir insan herşeye çok çabuk sinirleniyorsa;o insanın sevgiye ihtiyacı vardır.
Alıntı

7 Nisan 2013

Glikoz Üretimi Nasıl Yapılıyor? Glikoz Neden İnsan Sağlığı Açısından Çok Tehlikeli?


Glikoz korkunç bir madde, nişastanın kimyasallarla parçalanmasından elde edilen bu ürün özellikle kan için çok zararlı. Çünkü olduğu gibi kana karışıyor. Doğal şeker, insülin ile parçalanarak kana geçerken, glikoz direk kana karıştığı çok zararlı. Mısır şurubu da aynı şekilde… Glikoz, kahverengi ve bal kıvamında bir madde, bu sebeple piyasada ucuz balların çoğuna maalesef glikoz katılıyor. Bal alırken çok dikkatli olmak gerekiyor.


Devamı

2 Nisan 2013

Cep Telefonu Nasıl Dinleniyor?

Öncelikle bir cep telefonunun dinlenebilmesi için casus yazılım programının mutlaka o telefonda yüklü olması gerekiyor. Casus yazılım yüklü cep telefonu, başka bir telefonu aradığı veya başka bir telefon tarafından arandığı zaman, dinleme yapan kişinin telefonuna gizlice mesaj ile bilgi gönderiliyor. Dinleme yapan kişi mesajı aldıktan sonra, dinlenen kişinin telefonunu arayarak konuşmalarını duyuyor. Ya da daha önceden casus yazılıma girdiği web adresine konuşma dosyalarını mesaj olarak GPRS ile gönderilmesi talimatını verebiliyor. Artık bu ses dosyalarına istediği zaman web adresinden ulaşıp bilgisayarından bile konuşmaları dinleyebilir. Dinleme esnasında, telefonda ne bir cızırtı, ne de başka bir ses olur. Ayrıca telefonda ışık yanması, zil çalması ya da titreşim gibi dinlendiğini ele verecek bir işaret de bulunmuyor.

Tamamı

1 Nisan 2013

Esmer Şeker, Halk Arasında En Sağlıklı Şeker Olarak Biliniyor. Peki, Esmer Şeker Doğal Mı?


Şeker pancarı veya şeker kamışından elde edilen şeker, 
eğer atalarımızın usulü ile elde ediliyorsa sorun yok.
Şeker kamışı çok çabuk böceklenen bir bitki, böceklenmeyi önleyici kimyasal ilaç kullanıyorlar mı sorusunu sormamız gerekiyor. Şeker kamışı veya şeker pancarı yetiştirilirken, daha fazla ürün elde etmek amacı ile kimyasal ilaçlar ve suni gübre kullanılıyorsa o zaman sağlıklı diyemeyiz.


Devamı

Edepsizlik



Müstehcen neşriyatla, bölücülük propagandalarıyla milletimizin, hem dimağı, hem vicdanı, hem kalbi, hem ulvî hisleri tarumar edilmekte, karanlık mecralara doğru sürüklenmektedir. 

Hürriyet perdesi altında, gençlerimiz nefs-i emmarenin istibdad-ı rezilesi altına sokulmak istenmektedir. Ruhî ve fikrî dengesizliklere maruz, zevk ve sefahatle malûl neslimiz perişan bir hayata doğru çekilmek isteniyor.
Sefahat rüzgârları kat kat çelik istihkâmları delip geçen radyasyon şuaları misüllü, kalplerde, ruhlarda, vicdanlarda, iffetlerde, tedavisi çok müşkül derin cerihalar, rahneler açıyor. Bu milletin imanını, mukaddesatını, iffetini böylece vurarak onu benliğinden uzak, gayesiz, davasız ve şuursuz bir toplum haline getirmek gayretinde olanlar var.

Çok şükür ki, şer kuvvetlerin bu milletin tarihine, mukaddesatına, iffetine, ibadetine, ulvi seciyelerine yaptığı korkunç hücuma karşı hamiyetli, âlicenap, vatanperver, şuurlu ve gayretli insanlar, bütün memleketi sarsan bu müthiş felaket ve facia karşısında büyük bir gayret göstermektedirler.