10 Nisan 2012

Sana Dinden Sorarlar

Bir bakıyorum,sevdiğim,değer verdiğim bir yazar,ertesi gün bambaşka abuk sabuk bir söylemle çıkıvermiş ekrana.Bir bakıyorum yıllarca kalemiyle hizmet etmiş bir mücahide tutmuş iki riyakar kelamın hayranı olmuş,olmadık şeyler söylüyor..İçim acıyor..

Beşeriz yanılgı bize...Ama hakikat de bize...
Özellikle "modernite,reform,yenilik" kavramları üzerinde çok oynanıyor .Dikkatli olalım! Öyle bir zamandayız ki 9 hakikat söylüyorsa bir hacı hoca geçinen zât,içine 1 acayip zehir katıyor;zehirlendiğimizi de anlamıyoruz!

Kendi adıma eleştiri yapmam gerekirse,akide bilgimin,fıkıh bilgimin zaafiyetinden dem vurabilirim.Bunları tamamlamadan tasavvufla yahut islamın felsefesiyle ,şunla bunla uğraşmak nasıl bir hezeyan ve zaman kaybı!Allah korusun adamın imanını dahi götürür...

O yüzden önce akaid ve fıkıh bilgimizi düzeltmemiz gerekiyor.Kafamızda tek bir soru işareti dahi kalmayıncaya kadar...Zaten bu üzerimize farz olan ilimdir.Ben müslümanım diyen ve bunda bir riyâ taşımayan herkesin üzerine farz olandır bu.

Bu eksiklerimizi doğru kaynaklardan tamamlamak çok önemli.Ne olur,populer dini kitapları okumakla kaybedeceğimize zamanımızı önce bu hayatî olan itikad,akaid,fıkıh bilgimizi hiç olmazsa ilmihal bilgimizi arttırıp sağlamlaştırmakla işe başlayalım.Bu konudaki eksikliğimiz sadece bizim değil,çocuklarımızın da imanına kastedecektir!

Biz bilmedikçe,kandırılmamız ve köleleştirilmemiz kolaylaşıyor.Biz bilmedikçe yönlendirilmemiz ,koyunlara dönüşmemiz hatta koyunlardan daha beter olmamız,insan vasfımızı yitirmemiz an meselesi!Bilmedikçe,nereye çekilirsek oraya gidiyoruz boynu bağlı hayvanlar misali!!

Sözüm en başta zalim,uslanmak bilmez  nefsimedir ama;
lütfen artık bilelim!
Bilmek de yetmez..
Bildiklerimizi yaşayalım artık!
Yetmez mi köleleştirildiğimiz...

Kula kul olmamaktır Allah'a imân!Bu yüzden istemezler iman etmemizi..İmanımızı hakikatiyle yaşamamızı..
Yetmez mi..
_________________
@D.Zehra




Hiç yorum yok: