17 Şubat 2010

Bütün Hastalıkların Kökeni



Bütün Hastalıkların Kökeni

‘Gerçek Tıp’ isimli kitabıyla doğal tıbbın öncülerinden kabul edilen Dr. Aidin Salih de, kimyasallarla aşırı hijyenin zararlarına dikkat çekiyor.

Mikropların havayı, suyu temizlediğini, zenginleştirdiğini ve toprağın verimliliğini artırdığını belirten Aidin Salih, şöyle devam ediyor: “Ancak mikroplara karşı açılan amansız savaş, mikroplardan çok insanlara zarar vermiştir.
Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, mikroplara ne kadar zarar veriyorsa akciğer, karaciğer ve beyne de aynı şekilde zarar verir.

Bütün hastalıklara, ayrıca mantara yol açar. Klorlu deterjanlar (Tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap) bağırsak kanserine ve ağır akciğer hastalıklarına sebep olur.

Uyuşukluğun Sebebi Bulundu

İnsan bedenini yıpratan ve bağışıklık sistemini zayıflatan deterjanların günlük hayattaki kısa vadeli zararlarının da gözlemlenebileceğine dikkat çeken Dr. Salih, adı geçen kitabında konuyla ilgili şunları kaydediyor.
“Bu temizlik maddelerini kullanan insanlar cansız, halsiz, uyuşuk, hormon dengesi bozulmuş, hafızası zayıflamış, şuuru bulanık, düşüncesi bozuk, mutsuz, depresif, rengi toprak rengi veya kanı çekilmiş gibi, saçları kırık ve seyrek, tırnakları gri veya mordur.

Böyle olması doğaldır, çünkü bu rahatsızlıklar, Allah’ın hizmetimize verdiği, yalnızca vazifesini yerine getirmeye çalışan varlıkları, yani mikropları, vazifeleri başında öldürmenin karşılığıdır.” (Shf: 33)



Çözüm: Sağlıklı Temizlik :Kaynak    

Gerçek Temizlik Doğayı Kirletmeyen Temizliktir

9 Şubat 2010

Biobellinda


Biobellinda’ ya, temizlik ürünleri kullanırken kendimi çevreme zarar vermeyecek olduğu için katıldım.

Aradan birkaç ay geçmişti birde iş yönünü düşünerek, birkaç arkadaşı arayıp üye olmalarını tavsiye ettim. Ürünlerini 30 %  ucuza alabileceklerdi hem Türk malı kullanacaklar hem isterlerse satış yapıp kar alacaklardı ayrıca üye yapar zamanla gruplarını büyütürlerse prim alabileceklerini söyledim.
Böylece bir ayda grubumun sayısı 32 oldu üstelik fazla çaba sarf etmeden. 
Sizde üye olmak isterseniz 


Bulaşık Deterjanlarının Zararları

Kar / ثلج

7 Şubat 2010

Doğayı Kirletmeyelim


Bulaşık Deterjanlarının Zararları
Piyasada satılan bulaşık deterjanlarının çoğunda yüksek düzeyde fosfat ve klor bulunur. Yanlışlıkla yutulursa çok önemli sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle bulaşıklarınızın çok iyi durulanması gerekir.
Düşük düzeyde klor gazları tehlikesiz kabul edilse de bulaşık yıkama süreci boyunca, küçük miktarlarda dışarı verilen klorun etkisiyle oluşan solunum zorluğu, göz yanması, yorgunluk, baş ağrısı gibi semptomlara yol açabilir.
Bunun yanında klor, kanalizasyon sistemine karıştığında organiklerle birleşerek son derece tehlikeli bir kimyasal madde olarak bilinen trihalometanı meydana getirir. Klor aynı zamanda kanalizasyon sistemindeki maddeleri parçalama fonksiyonu olan yararlı bakteri ve mikroorganizmaları da çabucak öldürür. Bulaşıklar için kullanılan deterjanların da ana maddeleri petrol kaynaklı ve bu sebeple bakterilerce ayrıştırılıp doğaya tekrar kazandırılamıyor, genellikle de çeşitli kimyasal katkı maddeleri, sentetik esanslar, kokular ve renklendiriliciler içeriyor.
Elde bulaşık yıkarken;

* Formulünde klor olmayan fosfor ve fosfatsız sıvı deterjanları kullanın. Kaynak


Ben içim rahat Biobellinda’nın ürünlerini kullanıyorum. Doğayı kirletmeyen Biobellinda ürünlerini kullanmak isterseniz üye olmanızı tavsiye ederim ürünlerini 30 % ucuza alırsınız.
Üyelik İçin Tıklayın