15 Mart 2010

Kaymak / Schlagsahne




Sütü kaynadıktan sonra bir gün buzdolabında bekletiyorum, ertesi gün üzerindeki kaymağı alıp mikserle düşük ayarda (hızlı ayarda kesile biliyor) yavaşça çırpıyorum.
Biraz katılaşırsa süt ilave ediyorum azar azar istediğim kıvama gelince kahvaltılık olarak tüketiyoruz, krem şanti kullanmayanlar bu doğal kaymağı kullana bilirler.





Almanya’da Schlagsahne herhalde böyle yapılıyordur, bir gün muhtemelen tere yağ yapmak içindi, çırparken bu kaymak ortaya çıktı çocukluğumda yediğim  dondurmaların üzerindeki kaymağı görünce çok sevinmiştim.  



2 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Bende sütün kaymağını alıp kullanırım keklerde kurabiyelerde.Sonuçta doğal krema..

ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Teşekkür eder,
hayırlı sabahlar dilerim.