27 Haziran 2009

Ne Güzel Meslek



Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar çocuklara, Rabia çok güzel bir seçim yaptı ve o büyümeden 10 yaşında amacına ulaştı inşallah daim ve hükümleriyle amel edenlerden olur. Rabbim emeği geçenlerden ve Rabia’dan razı olsun.



Enes b. Malik'den rivayete göre Peygamberimiz:

"Çocuğuna Kur'anı Kerîm'i yüzüne okumayı öğreten kimsenin geçmiş ve gelecek günahı mağfiret edilir. Çocuğunu hâfız yapan kimseyi de Cenabı Hak, kıyamet gününde ayın on dördü gibi parlak bir sûrette diriltir. Çocuğuna: "Oku!" denilecek. Çocuğu her bir âyet okudukça Allah Teâlâ da babasının (makamını) bir derece yükseltir. (Bu durum) ezberlediği Kur'anı Kerîm'i sonuna kadar (okuyuncaya) devam eder." buyurdu. (6)

Sehl b. Muaz el Cühenî'nin, babası Muaz'dan rivayet ettiği diğer bir hadisi şerifte de Peygamberimiz:
"Kur'anı Kerîm'i okuyan ve hükümleriyle amel edenin anne ve babasına kıyamet günü bir taç giydirilir ki, bu tacın ışığı güneşi evlerimizin içinde farz etseniz dünya evlerindeki güneş ışığından daha güzeldir. O hâlde Kur'anı Kerîm'i bizzat öğrenen hakkında ne düşünürsünüz? (Onun sevabını da siz takdir ediniz.)" buyurdu. (7)

Hazreti Ali (Radıyallahu Anh) den rivayet edilmiştir ki, Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Her kim Kur'an'ı okur ve onu ezberlerse, helâlini helâl, haramını da haram kabul ederse, Allah-u Tealâ onu bu sebeple cennete girdirir ve onu, yakınlarından kendilerine cehennem vacip olan (cehenneme girmesi gereken) on kişiye şefaatçi (yardımcı) kılar."(8) Kaynak

Hiç yorum yok: