30 Ocak 2012

Evde temizlik kısır yapıyor!

Araştırmaya göre , Evde kullanılan temizlik ve kişisel bakım ürünleri insanları zehirliyor. Bu ürünlerdeki çeşitli maddeler kısırlık , kanser , astım , akciğer ve böbrek hasarı yapabiliyor.

Bugün ün haberine göre; TÜBİTAK tarafından yayınlanan Bilim ve Teknik dergisinin son sayısında yayımlanan bir araştırma evlerimizde kullandığımız temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin ne tür tehlikeler içerdiğini göz önüne seriyor.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Adil Denizli ve Doç. Dr. Handan Yavuz un kaleme aldığı "Evdeki zararlı maddeler" adlı makalede , birçok evsel ürün ve kozmetikte bulunan PFC adlı kimyasal maddenin kadınlarda doğurganlığı azalttığını belirtiyor.

Alıntı

Müslüman, Evinde Huzurludur

Anadolu Selçuklu devletinin başkenti Konya’da ki eserlerde de lale motiflerine rastlanır. Lale ve lâle kültürünün Anadolu’ya Türklerle birlikte geldiği kesindir.Kapitalizm evde oturan adamı sevmez. Evde oturan adama birşey satamaz çünkü. Bu yüzden de, insanın evde sıkılacağına dair yalanlar üretmiştir: mutluluğu, eğlenceyi, neşeyi 'evin dışında' konumlamıştır.

Zavallı insan kardeşlerim de bu oyuna gelir, evde canının sıkıldığı yalanına inanır, dışarı çıkar ve kaçınılma şekilde para harcar. 'Yemeğe çıkmak, sinemaya gitmek, alışveriş yapmak' bir mutluluk biçimi olarak sunulur.

'Evde pineklemek, uyuz uyuz oturmak' gibi tabirlerle de evcimen hayat küçümsenir. Oysa kapitalizmin bu tezgahına karşı, Müslüman, evinde mutlu olan adamdır.
Ö.F.D.
alıntı


29 Ocak 2012

Alerjik Reaksiyon


Kimyasal Deterjanların deriye temasıyla derinin yağını aldığını ve kurumasıyla, çatlamasına hassas kişilerde dermatitlerin oluşumuna neden olduğunu, İyi durulanmamış çamaşırların ciltle alerjik reaksiyonlara, tahrişe ve dermatitlere neden olduğunu biliyor muyuz?

Çeşitli evlerden, lokanta ve yemekhanelerden alınan kimyasal deterjanla yıkanmış ve kullanılmaya hazır olan yemek kaplarında 0.199 – 0.663 mg./lt. kimyasal deterjan saptandığını,
yine aynı çalışmada % 1`lik kimyasal deterjanlı su ile yıkanan yemek kaplarından kimyasalı uzaklaştırabilmek için, kabın cinsine göre 4-8 lt. su kullanmak gerektiğini,
Kimyasal Deterjanla yıkanmış, iyi durulanmamış veya silinmemiş yemek kaplarından günde 75 mg. Kimyasal alındığını, bebeklerde bunun 250 mg.`a çıktığını ve

gene günde 35 mg.`ın üstündeki dozların hayvanlarda iltihabı ve atrofik değişiklikler yaptığını, ağız yolu ile 2,5 ml./kg. kimyasal deterjan verilen tavşanlarda mide mukozasında petesial ülserasyon meydana geldiğini biliyor muyuz?

Tamamı

28 Ocak 2012

Bayat Ekmek Poğaçası


Az evvel bir sitede okuduğum ve çok önemli olan israfı önemseyen bir kardeşimizin yazısının burada paylaşıyorum yazının devamını ve tarifi isteyenler buraya tıklaya bilirler.


Yemeğe gittiğim bazı evlerde şöyle bir durumla karşılaşıyorum; Ekmek kesilecek mesela evin hanımı diyor ki yeni aldığın ekmeklerden kes elindekiler bayat, dünden kalma. Aklınca misafirlere jest yapıyor taze ekmek vererek.

Ama bir günlük ekmeğe bayat muamelesi yaparak milyonlarca aç insanla dalga geçiyor adeta. Taze ekmeklerin bir kısmı sofrada yeniyor, ama misafilerin her biri birer ekmek yiyecekmiş gibi alınan ekmekler de kalıyor illa ki.
Bayat ekmeklerin sayısı katlanarak artmış oluyor böylece. Bu ekmeklerin bir kısmının sonu çöp oluyor haliyle.

Bir de elektrik direklerine asılmış poşette ekmekler görüyorum sık sık. İhtiyacı olanlar alsın bayat ekmekleri diye yapılmış muhtemelen. Ama burda da şu soru aklıma geliyor; onu alacak insan o ekmeği yiyebiliyorsa eğer sen niye yiyemiyorsun? Taze ekmek yemek sadece zenginlere özgü bir hak mıdır?

Devamı

27 Ocak 2012

Naneli Ayran / Buttermilk Mint

Naneli Ayran / Buttermilk mint


Bir arkadaşın tavsiyesi ile denedim ayranın içine robatta çektiğim
taze naneleri ekledim farklı bir ayran oldu ...

23 Ocak 2012

Hiç Kimse Kendi Başına Bir Şey Olmadı


Hiç kimse kendi başına bir şey olmadı.
Hiçbir demir kendi başına keskin kılıç olmadı.
Mevlana, asla Mevla-i Rum (Rum diyarının efendisi) olamadı.
Ta ki Şems-i Tebrizi'nin müridi olmadıkça.

17 Ocak 2012

Çamaşır Suyu


ÇAMAŞIR SUYU kullanımındaki tehlikeler ....
Kapalı yerlerde uzun süre solunmamalıdır. Açığa çıkan klor, organik maddelerle kanserojen madde olarak bilinen kloroform gibi trialometan oluşturan tepkimeler vermektedir. Klor solunum yollarını tahriş eder. Burun dokusuna zarar verir ve deriyi yakar.

8 Ocak 2012

Ağaç köküyle yaşar, insan da öyle…



“Bizse maziden koptuk, istikbale bağlanamadık. Türkiye bütün kütüphaneleri yakılan, bütün mazisi imha edilen, 600 yılı cerrahi bir ameliyatla içtimaî uzviyetinden koparılıp atılan bedbaht bir ülke. Oysa milletin ana vasfı devamlılık... Türk milleti... Hangi millet? Bu millet 10 senede bir değişen hafızasız nesiller amalgamı..."  Cemil Meriç