29 Şubat 2012

Ârif Anı Seyreyler

Yaprakta kar taneleri / Snowflake on a leaf"Hakk şerleri hayreyler.
Zannetme ki gayreyler.
Ârif ânı seyreyler.
Mevlâ görelim neyler.
Neylerse güzel eyler." 

Ne kadar hoş bir nazar değil mi? İnsan bilmez; fakat hakikat tam da budur. Merhameti sonsuz Yaratıcı, şer görünen hâdiseleri de hayra tebdil eder; aslında bizim şer gördüğümüz pek çok hâdise, neticesi itibariyle hayırdır, güzelliktir. Fakat alışverişini hep acelecilikle yapan insanoğlu bu güzel manzarayı seyredemez pek, sabredip de merhametin, olmazların dünyasında ışımasını göremez ve çoğu zaman da sonsuz bir merhameti suçlama bahtsızlığına düşer maalesef. Oysa Yüce Yaratıcı hayatımızı hayırla, merhametle, güzellikle çepeçevre kuşatmıştır.

23 Şubat 2012

Örümcek Kolye

İslâm`da Eşitlik

Bir kere ontolojik olarak varlıklar arasında eşitlik yok. Zamanlar var, zamanlardan üstün. Mesela Kadir Gecesi, içinde Kadir Gecesi`nin bulunmadığı bin aydan daha hayırlıdır. Ramazan, diğer on bir ayın sultanı. Cuma, altı günün sultanı. Yani zamanlar arasında bir eşitlik yok.
Mekanlara bakın orada da eşitlik yok. İşte Mescid-i Haram`da kılınan bir vakit namaz diğer yerlerde kılınanlardan 100 kat daha sevaplıdır. Aynı şey Mescid-i Nebevi için de geçerlidir. Mekanlar arasında da eşitsizlik var. Devamı 

22 Şubat 2012

Kahrında Hoş Lütfunda Hoş


Gelse celalinden cefa Yahut cemalinden vefa, İkisi de cana safa:
Hoştur bana senden gelen Ya gonca gül, yahut diken 

Ya hilattir, yahut kefen
 
İster ağlat, ister güldür İster şad et, ister öldür
Kahrında hoş lütfunda hoş

20 Şubat 2012

KİMYASAL Deterjanların Zararları

Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, mikroplara ne kadar zarar veriyorsa akciğer, karaciğer ve beyne de aynı şekilde zarar verir. Bütün hastalıklara, ayrıca mantara yol açar. Klorlu deterjanlar (Tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap) bağırsak kanserine ve ağır akciğer hastalıklarına sebep olur. 

Bu kimyasal maddeler nasıl vücudu yıpratır zarar verirse hastalıkları tedavi için kullanılan bütün kimyasal ilaçlar ve haplar da (Ağrı kesici dâhil) vücudu yıpratıyor ve zehirliyor.

Kaynak

Kaymaklı Sünger Tatlısı

Hazır kaymağım varken sünger tatlısı yapayım istedim çünkü hafif bir tatlı ile kaymak çok güzel yakışıyor, seneler önce çok yaptığım bir tatlı çeşidi idi.

3 Yumurta ile 1 Su Bardağı Şekeri iyice çırptım sonra
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Su Bardağı Un
1 Kabartma Tozu
½  Vanilya’yı ilave ettim
175 derecede pişirdim


Önceden hazırladığım soğuttuğum şerbeti üzerine döktüm
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker

13 Şubat 2012

Fırın Temizleyicilerin Zararı

Fırın temizleyicilerde çeşitli zehirli maddeler bulunmakla birlikte en büyük tehlikeyi deriyi yakıp geçebilen asit ile gözler ve ciğerler için son derece tahriş edici olan amonyak oluşturur.
Sprey tüplerindeki fırın temizleyicileri ise minik asit ve amonyak damlacıklarını kolayca solunabilecek, cilde ve gözlere temas edebilecek formda havaya dağıttıkları için tehlikelidir.

Soğanlı Yumurta

Soğanlı Yumurtayı  severdim Osmanlıda önem verilen bir yemek olduğunu da öğrenince daha da çok sevdim :)
 

Bizler soğanları yemeklik doğrayıp kavurup yumurta kırardık netten Osmanlıda nasıl yapılıyormuş diye baktığımda bu siteyle karşılaştım  ben aynı baharatları koymadan ve daha kısa sürede yaptım çünkü soğanlarım erken pişti :)

3 Kişilik Malzeme

3 Büyük Soğan
½ Çay bardağı zeytin yağ
25gr Tereyağ
4 Yumerta
Tuz

Soğanı halka halka doğradım, yağları da ilave edip teflon tavada kısık ateşte pişirdim, 40 dakika falan sürdü,tuzu piştikten sonra ilave edip yumurtaları kırdım. Sofrada beğenildi az bile geldi..bence çok lezzetli bir yemek .. :)


Abdülmecit(1839-1861) döneminden itibaren her yıl ramazanın on beşinde Topkapı Sarayı’nda hırka-i şerif ziyaretinde padişaha özel iftar yemekleri hazırlanırdı. Yemekleri pişiren Enderun efendileri arasında özellikle soğanlı yumurtayı en güzel şekilde yapma merakı vardı. Eğer padişah bu soğanlı yumurtayı beğenirse o yumurtayı yapan kişiyi kendisine kilercibaşı seçerdi.

11 Şubat 2012

Şampuan

ABD'nin Kuzey Carolina Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bazı şampuanların içinde bulunan "Dietanolamine-DEA" isimli maddenin beyinde hücreleri öldürdüğünü ortaya çıkarmıştır. 1978 yılında Marmara denizinde 126 balık çeşidi varken bu gün bu sayı 25 çeşide inmiştir. 
2050 yılına kadar da denizlerdeki canlıların %98 inin yok olacağı tahmin edilmektedir.

6 Şubat 2012

Portakal Reçeli


Malzemeler:
5 orta boy portakal
5 su bardağı şeker

Yapılışı da çok basit portakalları patates soyacağının soyun ; acılık olmasın diye













( bu sefer rendeledim, rendelediğim kabukları küçük poşetlere koyup buzluğa kaldırdım kekler için.)
bu daha çok hoşuma gitti değerlendirdiğim için.



Portakalları dilimledim şekerleri üzerine koydum birkaç saat bekledikten sonra kısık ateşte yarım saat pişirdim. 


Portakal Kabuğunun Faydaları


 

Kitap Okuma Rüzgarı 

 

Makbul insan çok bilen insan değildir. Makbul insan Allah katında az da olsa ihlasla, takvayla amel eden insandır. Tabii dengeler yerinden oynayınca, modern toplumda makbul insan kim oldu? Çok bilen insan, çok etiketli insan, çok maaş alan, çok tüketen insan oldu… Oturduğu zaman carcar konuşan, ahkam kesen, entelektüel kapasitesi yüksek insan makbul oldu.


2 Şubat 2012

Kalp Kırmak

Bugün Ruhul Furkan da Sakalın öneminden çok bahs etti.Ben sadece onunla ilgili çok kısa Mirza Katiil diye tanınan bir şairin kıssasını burada paylaşayım inşallah.

Bir kişi,bu şairin hikmet ve marifetli sözlerinden etkilenerek bu şiirlerin sahibinin,ruhu ve kalbi tertemiz olan büyük bir kimse olduğunu itikad edip,onu görmek için yola çıkmış.
Kapısına vardığında onun sakalını traş ettiğini görünce,şaşırarak;
Sübhanallah! Sen sakalını mı traş ediyorsun? demiş.
Bunun üzerine Mirza Katiil;Evet sakalımı traş ediyorum amma kimsenin kalbini kırmıyorum,diye cevap verince,O kişi;Evet sen Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in kalbini kırıyorsun,demiş.
Bunu duyan Mirza Katiil baygınlık geçirmiş,ayıldığında ise,
''Allah seni hayırla mükafatlandırsın,bu sözünle benim gözümü açtın ve beni kalbimin ruhuna ulaştırdın'' mealinde farsça bir beyit söylemiş..
Ruhul Furkan c.5 s.748