27 Mart 2010

Zehirli Maddeler Kullanmadan Evde Temizlik


Zehirli Maddeler Kullanmadan Evde Temizlik

"TEMİZLİK" kavramı her ne kadar tek bir anlam ifade ediyor gibi görünse de gerçekte kişiden ortama, zamandan mekâna kadar pek çok etkene göre değişen bir anlam taşıyor.

Artık hiçbirimiz anneannelerimiz gibi evi süpürmüyor, çamaşırı küllü sularla yıkayıp güneşte kurutmuyor, yerleri arap sabunuyla fırçalamıyoruz. Buna vaktimiz yok. Temizlik için "hoş kokulu", "beyazdan daha beyaz yapan", "iz bırakmadan pırıl pırıl yıkayan", "mikroplardan arındıran" yardımcılarımız var. Ancak evimizi, eşyalarımızı, giysilerimizi ve yediğimiz yemeğin artıklarını temizlerken (!) bedenimizi, suyu, toprağı, havayı, doğal ortamları nasıl kirlettiğimizin farkına varmıyoruz. Alıntı



15 Mart 2010

Kaymak / Schlagsahne




Sütü kaynadıktan sonra bir gün buzdolabında bekletiyorum, ertesi gün üzerindeki kaymağı alıp mikserle düşük ayarda (hızlı ayarda kesile biliyor) yavaşça çırpıyorum.
Biraz katılaşırsa süt ilave ediyorum azar azar istediğim kıvama gelince kahvaltılık olarak tüketiyoruz, krem şanti kullanmayanlar bu doğal kaymağı kullana bilirler.





Almanya’da Schlagsahne herhalde böyle yapılıyordur, bir gün muhtemelen tere yağ yapmak içindi, çırparken bu kaymak ortaya çıktı çocukluğumda yediğim  dondurmaların üzerindeki kaymağı görünce çok sevinmiştim.  



9 Mart 2010

Zambak mı?





Annemin senelerce ilgilendiği çiçek bunu da bana vermişti açınca da hoşuma gitmeye başladı.
Zambağa çok benziyor ama bu saksı çiçeğinin adı böylemi bilemeyeceğim.
.



3 Mart 2010

Koca Yemiş

Bu meyvenin ağacını çok beğendim yaprakları kışın dökülmüyor ve çok güzel görüntüsü var.
Bahçemize dikmemeği çok istiyorum ama henüz fidesini bulamadım.


Kocayemiş